Moje ime je Dejan Vračič, više od 20 godina bavim se biciklizmom, 10 godina od toga profesionalno sam se bavio cestovnim biciklizmom, a poslije završetka karijere prešao sam na MTB bajk, vozio sam uspone, xc i MTB maratone. Karijeru sam završio tada u najboljem hrvatskom klubu Loborika, a tokom karijere vozio sam za različite slovenske i austrijske klubove.

Kako si počeo s bike fittingom?

Još kad sam se natjecao, puno sam vremena davao dobroj poziciju na biciklu, kad voziš godišnje 25.000 do 30.000km onda ti smeta svaka sitnica, pa želiš da na biciklu bude sve optimalno. E sad svake godine dobiješ novi bajk (druga geometrija), nove sprinterice, pa sada ti to svaki put optimalno podesi, nije tako jednostavno. U vrijeme kad sam ja vozio, nekog pravog bike fittinga kod nas uopće nije bilo.

No kad sam završio sportsku karijeru, toliko su me zanimale te stvari, puno sam već naučio na svojem tijelu, tako da je sljedeća logična stepenica bila poslušati profesionalne seminare na temu pravilne pozicije na biciklu, potrebno je naravno više rada i iskustva što sam stekao svakim novim fittingom, mislim da sam prestao brojiti fittove poslije 2000 odrađenih fittinga.

Koji je proces potrebno proći da bi postao bike fitter?

Znači treba proći više seminara, tečajeva u inozemstvu, a nakon tog što više raditi, steći iskustvo, svake godine treba obnoviti seminare da se potvrdi licenca, uvijek su neke nove stvari tako da treba biti ažuran, te se i uvijek dodatno podučavati o novitetima koji dolaze. Ako to sve voliš raditi sa biciklistima, puno je lakše.

Koja sve oprema je potrebna za kvalitetan fitting?

Na početku sve se još radilo ručno, a sada već neko vrijeme nadomjestile su to skupocjene mašine – Retul Fitting System. Sada je sve puno preciznije, radi se u dinamici, neke stvari koje prije nisi vidio, sada lakše vidiš, riješiš, optimiziraš (rotacije, asimetrije, krače-duže noge, povrijede, fleksija,…). Meni to puno olakšava rad, pa i zbog toga mogu sve napraviti egzaktnije i kvalitetnije.

Zašto je fitting dobar za bicikliste?

Moje mišljenje je da bi bike fitting morao napraviti svaki vozač (rekreativni, amaterski ili profesionalni), koji malo više vozi, pod tim mislim na +1000 km godišnje. Pozicija se složi tako da ne dođe do ozljeda (preventiva), da se osjećamo udobno i komforno, da imamo kontrolu nad biciklom znači sigurnost, a zadnja stvar je maksimalno iskorištavanje naše snage. Ako zadovoljim sve ove kriterije, tek tad je vožnja optimalna na svim razinama.

Bike fitting morao bi napraviti svaki vozač bilo rekreativni, amaterski ili profesionalni koji vozi malo više kilometara, pod tim mislim na +1000 km godišnje

Kako izgleda jedan fitting, što vozač dobije nakon fittinga?

Na fittingu se sredi čitava pozicija na biciklu, jako važno da se promjeri cijelo tijelo, sve tjelesne karakteristike i proporcije, stare ozljede,.. a onda se bicikl prilagođava na vozača, ne obrnuto. Jako su važne sve tri kontaktne točke biciklista i bicikla – sjedalo, volan i pedale. Prvo se pazi sa liječničkog stajališta da ne dođe do ozljeda – preventiva, tijelo pamti i privikne se kako na dobru tako i na lošu poziciju, pa može biti i problema tokom života biciklista.

Cijeli proces fittinga traje cca. 2-3 sata ovisi o problemima vozača, sve se sada već nekoliko godina radi sa vrlo preciznim Retul 3D uređajem za praćenje motorike gibanja tijela. Kad se prvi puta napravi kompletan fitting, te mjere nam onda kasnije koriste ako se zamjeni bicikl, lakše i egzaktnije odaberemo pravu geometriju rame, pravilnu širinu sjedala i volana,..mjere ostanu, te se lako prebace na novi bajk.

Koji su najčešći problem s kojima vozači dolaze prije nego obave fitting?

Da, o tome bi mogao napisati cijelu knjigu, koliko smo svi tjelesno različiti po karakteristikama i povijesti ozljeda, toliko ima i različitih problema, voziti bicikl trebalo bi biti udobno i bez ikakvih problema. No najčešći problemi su sa koljenima, leđa- gornji i donji dio, vrat i ramena, trnci u rukama i stopalima, problemi sa sjedalom, znači bolovi, problemi kod uriniranja, nekomforni položaj, loša kontrola bicikla, nesimetričan pritisak na pedale…tu bi mogao još nastaviti.

Koja je tvoja preporuka u vezi fittinga?

Kako sam već i prije rekao, to bi morao obaviti svaki vozač, jer ovo je jako dobra investicija u sebe i svoje zdravlje, ako želimo voziti bicikl još dugo vremena. Kad napravimo prvi fitting dobijemo tjelesne mjere i mjere bicikla, koje nam koriste za kasnije ako kupujemo novi bajk.

Bike fitting je jako dobra investicija u sebe i svoje zdravlje

Kada bi vozači trebali doći, koliko često je potrebno ići na fitting?

Ja kažem da je uvijek pravo vrijeme da se napravi bike fitting, ako je loša pozicija. Ako duže vrijeme vozimo lošu poziciju, može doći do povreda pa se tijelo privikne na loš položaj, koji može tijekom vremena opet uzrokovati probleme sa tijelom. Znači na fittingu se sredi pozicija bicikla na mjere vozača,.. ako se tijekom godina bilo šta tjelesno promjeni, treba korigirati poziciju, znači prilagoditi je tijelu, pa ako promijenimo bajk ili koju vitalnu komponentu, tada je dobro napraviti kontrolu.

Bike Fitting radim već više od 10 godina. Posao mi je strast jer kao bivši profesionalni vozač znam koliko je to važno na biciklu. U tih 10 godina napravio sam već preko 2000 fitova, tako sam stekao iskustvo.

Kod mene su dolazili poznati vozači i sportaši KK Adria, KK Sava Kranj, Primož Roglič, Radoslav Rogina, Robert Kranjec, Filip Flisar, Viktor Potoćki, Klemen Kosi, Boštjan Kline i mnogi drugi. Sad evo čekam Ivicu Kostelića samo da se situacija sa Koronom malo smiri.

Kad nešto radiš sa strašću i ljubavlju onda to radiš 500%.

Što još dodati na sve ovo što nam je Dejan rekao, osim tog da ako još niste bili na bike fitting, mislimo da je vrijeme da ozbiljno počnete razmišljati o tome. Ako se u nešto isplati investirati onda je to definitivno naše zdravlje.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti osobno Dejanu na facebook stranici Dejan Vračič – Bike Fitting ili instagram profil dvracic_bike_fitting