Poljski klub bačen u financijsku neizvjesnost.

CCC tim odobrio je svojim vozačima da traže nove ugovore jer uprava još nije pronašla novog sponzora za 2021. godinu.

Poljski tim za kojeg su vozili Greg Van Avermaet i Matteo Trentin, suočava se s neizvjesnom budućnošću jer mu je glavni sponzor CCC skratio ugovor zbog krize s korona virusom.

Šef tima Jim Ochowicz bio je u potrazi za novim sponzorima, no u potrazi očito nije bio uspješan te je CCC tim objavio je da su ugovoreni vozači slobodni istražiti druge mogućnosti za 2021. godinu.

Pozitivno je da je Fausto Masnada, pobjednik etape Giro d’Italia koji se pridružio CCC-u početkom 2020. godine, izvršio prelazak u sredini sezone u Deceuninck – Quick-Step.

CCC tim rekao je u izjavi: „Bez novog sponzora za 2021. godinu, ugovoreni vozači dobili su slobodu da istraže druge mogućnosti za nadolazeću sezonu.”

“Fausto Masnada dobio je priliku prebaciti se u sredini sezone u Deceuninck – Quick-Step, a nakon savjetovanja s Faustom dogovorili smo se da se omogući transfer.”

Masnada je prvi ugovoreni CCC vozač koji je napustio momčad prijevremeno, dok je Greg Van Avermaet potpisao za AG2R La Mondiale.

Vijest o poteškoćama CCC tima pojavila se u lipnju kada je Ochowicz potvrdio da će se poljska tvrtka za obuću CCC povući zbog vlastite financijske nesigurnosti uzrokovane korona virusom.

Serge Pauwels (rođen 21. studenoga 1983.) belgijski je vozač koji je s ovom sezonom postao umirovljeni profesionalni biciklista. Profesionalno je vozio između 2006. i 2020. godine za Topsport Vlaanderen, Cervélo TestTeam, Team Sky, Omega Pharma-Quick-Step, Team Dimension Data i CCC tim. Pauwels je 2019. prešao u CCC tim, gdje je i završio svoju profesionalnu karijeru.

Pozitivna vijest je da su svi vozači potpisali ugovore s novim klubovima, no s obzirom na kvalitetu CCC tima, a tako i pojedinaca to nije bilo upitno.

Patrick Bevin (Israel Start-Up Nation), Victor de la Parte (Total Direct Energie), Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation), Simon Geschke (Cofidis), Jan Hirt (Circus-Wanty Gobert), Kamil Malecki (Lotto Soudal), Fausto Masnada (Deceuninck-QuickStep – as of August 2020), Serge Pauwels (umirovljen), Szymon Sajnok (Cofidis), Michael Schär (AG2R La Mondiale), Matteo Trentin (UAE Team Emirates), Attila Valter (Groupama-FDJ), Greg Van Avermaet (AG2R La Mondiale), Gijs Van Hoecke (AG2R La Mondiale), Nathan van Hooydonck (Jumbo-Visma), Ilnur Zakarin (Gazprom-Rusvelo), Georg Zimmerman (Circus-Wanty Gobert), Joey Rosskopf (Rally), Pavel Kochetkov (Gazprom-Rusvelo), Josef Cerny (Deceuninck-QuickStep), Will Barta (EF Pro Cycling), Lukasz Wisniowski (Qhubeka Assos), Kamil Gradek (Vini-Zabu-KTM), Jakub Mareczko (Vini-Zabu-KTM)