Najnovija znanost pokazuje da je ispijanje velike količine šećernih sokova i napitaka loša ideja za vaše tijelo i mozak. Danas se sve više ljudi odlučuje izraditi ​​vlastiti „sportski napitak“.

Sve sastojke koji idu u ovaj napitak je lako pronaći, a cijeli postupak traje svega nekoliko minuta. Doista, jedini „posao“ koji se radi je stvaranje savršene formule za vaš osobni ukus. Ovome receptu možete dodavati i oduzimati količine određenih sastojaka ovisno o tome kako vama osobno odgovara, slobodno eksperimentirate.

U posudu za kuhanje ulite čašu vode (2 dcl), zatim dodajte 2-3 žlice meda ili šećera, ovisno o tome što vam više odgovara. Mi preporučamo med koji je prirodan i zdraviji od šećera.

U posudu dodajte pola žličice soli, po mogućnosti himalajske soli ili obične kuhinjske soli. Kalcij i magnezij u prahu koji možete kupiti u ljekarni.

Iscjedite dva limuna, dvije limete i dvije naranče, te ih pomiješajte s ostalim sastojcima u vodi.

Nakon što ste sve stavili u istu posudu možete lagano zagrijati kako bi se med i ostali sastojci lakše otopili. Nakon što su se med i ostali sastojci otopili i sjedinili maknite posudu s vatre. Zatim dodajte još 8 čaša (16 dcl) hladne vode.

Sastojci za oko 1,8 litara napitka:

8 čaša hladne vode – 2 dcl
2- 3 žlice meda ili drugog sladila po ukusu
1/2 žličice fine * himalajske (ja ne stavljam sol) ili morske soli
1 vrećica Kalcija u prahu (2,4 g) – (kupiti u ljekarni)
1 vrećica Magnezija u prahu (2,3 g) – (kupiti u ljekarni)
2 naranče – svježe iscijeđeni sok
2 limuna – svježe iscijeđeni sok
2 limete – svježe iscijeđeni sok