Mjesec dana prošlo je otkako je na našu adresu stigao paket u kojem su se nalazili energetski gelovi. Gelovi koje smo dobili na testiranje namijenjeni su za trkače, bicikliste, maratonce te sve sportaše kojima je potrebna energija tijekom velikih napora.

Svi znamo kako se prilikom dugog napora troše energetske zalihe, pa sada imamo na raspolaganju brojne proizvode čijom konzumacijom tijekom aktivnosti možemo podići razinu utrošenog glikogena, a jedan od tih proizvoda su i ovi gelovi koje ćemo vam sada predstaviti.

Energetski gel 4Energy nova je generacija energetskih gelova koji su nastali kao odgovor na nedostatak energetskih gelova na tržištu, točnije rečeno nedostatak kvalitetnih energetskih gelova.

Prednosti koje bismo izdvojili kod ovog gela su:

  • Bez glutena
  • Vegan friendly
  • Prirodni okus
  • Sadrži elektrolite
  • Blago djeluje na želudac
  • Bez umjetnih zaslađivača

Energetski gel dolazi u obliku četiri različita okusa, to su ananas, jabuka, limun i naranča. Vjerujemo da će i vaše nepce biti barem jednim od ova četiri okusa zadovoljeno.

Većina gelovi sadržava umjetne zaslađivače i glukozni sirup, obično se temelje na samo jednom tipu ugljikohidrata, što u konačnici uzrokuje nelagodu i bolove u želucu.

4Energy gel sadrži pravi omjer maltodekstrina i fruktoze, s dodatkom svježe ocijeđenog soka od naranče ili limuna, ali sadrži i elektrolite u obliku soli.

Maltodekstrin je slijed molekula glukoze, koji ima uz kompleksnu građu i iznimno visok glikemijski indeks. Maltodekstrin tijekom vježbanja brzo oksidira, njegova najveća prednost je da sprječava želučane probleme, posebice kod jakih napora.

Energetski gel od svježeg voćnog soka – sadrži različite izvore energije, elektrolite u obliku soli, bez umjetnih zaslađivača i aroma, lako sjeda na želudac i što je najvažnije – izrazito je nježnog, pa i osvježavajućeg okusa.

Gel stvara izotonični učinak, budući da sadrži 22 g hidrata (88kcal) u 66 ml, od kojih su samo 3.2 g jednostavni šećeri. Njegova najveća prednost jest autentični, svježi okus kojega se nećete zasititi – zahvaljujući svježe ocijeđenom voćnom soku i pravoj gustoći, istiskivat ćete ovaj gel sa zadovoljstvom.

Oni koji su bilo kada prolazili kroz višesatni napor, znaju koliko je tada njihov želudac osjetljiv. Najbolji izvor energije je onaj kojeg možete jednostavno dozirati, te onaj koji ne prouzrokuje probavne smetnje tijekom aktivnosti.

Hranjiva vrijednost100 ml60 ml – jedan gel
Energija623kJ/147kcal374kJ/88kcal
Masti0 g0 g
Ugljikohidrati37 g22 g
Od kojih šećeri 5,3 g3,2 g
Vlakna0 g0 g
Proteini0 g0 g
Sol0,15 g0,09 g

Sastojci i prehrambene vrijednosti: Kcal: 147, kJ: 623, Masti: 0g, Ugljikohidrati: 37g (od čega 5,3 g šećera), protein: 0g, sol: 0,15g.

Sastojci: Voda, maltodekstrin, fruktoza, svježe cijeđeni sok (limun-1 ili naranča-2), prirodne arome, regulatori kiselosti: limunska kiselina i trinatrijev citrat, sol (natrijev klorid), sredstva za zgušnjavanje: ksantanska guma i gelanska guma kalijev sorbat.

Okus: ananas, limun, jabuka, naranča

Energetske gelove možete pronaći na 4endurance.hr