Talijanski proizvođač biciklističkih cipela Gaerne u svom širokom asortimanu uvijek ima ponešto za svakog biciklista. No ovoga puta bit će riječ o cestovnim kompozitno-karbonskim cipelama.

Ako bacite oko na modele koje nudi Gaerne sigurni smo da čete ih uvrstiti u top 3 proizvođača cipela čije cipele želite isprobati, naravno ako već niste.

Gaerne obuća svake godine dolazi u sve boljem i ljepšem izdanju. Trenutno vodeći tako i najskuplji model G.Stilo možemo pronaći na punoj cijeni od 3000,00 kn no vjerujemo da opravdava svoju cijenu kvalitetom. Ostali modeli cjenovno su prihvatljiviji, no padom cijene nisu izgubili svoju kvalitetu, te vam i jeftiniji modeli mogu priuštiti kvalitetu kakvu će dobiti i profesionalci koji će uzeti najbolje modele.

Ove cipele vozimo već dvije godine, nakon što smo ih ulovili na jednoj akciji sasvim slučajnu i impulzivno kupili, pa svakome se dogodi.

Osobno jako volimo BOA sustava tako da moramo pohvaliti ovaj model koji je ispunio naša očekivanja. Ako niste upoznati, BOA se koristi za zatezanje žičane strune koja se napinje preko cipele kroz sustav vodilica. Pruža fino podešavanje i ravnomjernu raspodjelu pritiska. Donji remen na čičak pomaže da stvari ostanu na mjestu na donjem dijelu cipele.

Funkcionalne cipele visokih performansa za utrke i treninge

Gearne je G.Speed ​​Composite model zamislio za bicikliste koji traže „funkcionalnu cipelu visokih performansi za utrke i treninge“. Cipele imaju kompozitni potplat koji kombinira karbonsku potporu srednjeg dijela tabana smještenu u plastično kučište.

Dio od ugljičnih vlakana nalazi se ispod blokeja, te djelomično pedale i time osigurava krutu podlogu za pedaliranje. G.Speed ​​je dostupan i s kompletno karbonskim potplatom.

Ovaj model ne razlikuje se puno od najjačeg G,Stilo modela: lagan je, fleksibilan te osigurava dobro prianjanje oko stopala. Svaka cipela ima nekoliko mrežastih umetaka kako bi se poboljšala ventilacija.

Petni dio cipele je proizveden iz kalupa, injektiranjem, te obložen protukliznom tkaninom, kako bi podupirao stopalo. Na petama sa stražnje strane imamo reflektirajuće elemente, za bolju vidljivost noću. Da na asfaltu ne bi proklizale, cipele imaju gumene ne klizajuće umetke. Jezik je podstavljen, tako da kad je cipela stegnuta na stopalu ne žulja, nego lijepo prianja.

Mi smo kao rekreativci, ovim cipelama prezadovoljni, za nekoga tko nije naviknut na ovu razinu krutosti potplata, na prvu cipele možda neće biti udobne. Međutim nakon nekoliko vožnji kad osjetite koliko je pedaliranje zbog te krutosti direktno, sigurno ćete ih zavoljeti.