Svima nam je poznato da kaciga glavu čuva i uglavnom je svi nosimo kad idemo na vikend vožnju ili trening. Međutim kad je riječ o odlasku biciklom do dućana, na posao ili s prijateljima na kavu ili pivo većina nas zakaže jer ne želimo svoje sportske kacige nositi van za takve prigode.

Danas pišemo o kacigi koja nam može poslužiti za svakodnevnu primjenu. Giant Compel nam dolazi uz standardnu Giant-ovu inovativnost.
TransTextura PLUS™ tehnologija po kojoj su izrađeni jastučići ima antibakterijske karakteristike, sprečava rast bakterija, brzo se suši zbog načina na koji znoj odvodi s glave vozača kroz sistem rupa na samoj kacigi.
Giant CINCH ™ kopča za brzo podešavanje remena omogućava personaliziranje za svakog vozača.
Vizir na kacigi je odvojim, te odstranjivanjem istog s MTB „look-a“ lako prelazimo na elegantan gradski „look“.

Jedna od zanimljivosti koje nam ova kaciga pruža jest mogućnost postavljanja svijetla na stražnji dio kacige, postavljanje je vrlo jednostavno pomoću magneta koji čvrsto prihvati svjetlo tako da nema straha da će svijetlo nestati.


Nakon isprobavanja kacige možemo reći da je udobna, lijepo pristaje na glavi, ako u obzir uzmemo njenu cijena, omjer uloženog i dobivenog opravdava težinu kacige od 335 grama u M/L veličini koju smo mi imali.
Ovo je svakako kaciga za svaki dan, ali ne podcjenjujmo ju, ima ona što ponuditi i vikend biciklistima te početnicima koji se tek upuštaju u kupnju opreme. Svakako kaciga za razmisliti.