Kao sredina Giant-ove, Advanced Pro ponude dolazi nam Defy Advanced Pro 1. Kao amater u vidu cestovnog biciklizma , nisam znao u potpunosti što očekivati, te sam jedva dočekao vožnju na ovom tehnološkom čudu.

Bicikl je pun skrivenih tehnikalija iz rukava Giant-ovih stručnjaka.

Krenimo od same građe bicikla i njegovog prefiksa „Advanced“ koji se pojavljuje ne samo u imenu već i kod nekih dijelova kao vilica i sam okvir. „Giant Advanced composite“ nam je karbonski materijal koji je djelo Giantove pameti i iz kojeg su ručno izrađene rama i vilica, koje su specijalno dizajnirane za endurance vožnje.

Uz samu vilicu pod nazivom „OverDrive2“ nam dolazi i steerer koji dolazi s predimenzioniranim headset-om (1 ½“ donji i 1 ¼“ gornji ležaj), koji nam omogućava super upravljivost i direktnost.

Samu inovativnost nam prate i cijev sjedala te volan koji su izrađeni u „D-obliku“, te se time osigurava usklađenost cjelokupnog frame seta te reduciraju udarci i vibracije. Rama ima pripremu za disk kočnice s „flat mountom“, 12mm prednjom i zadnjom „thru-axle“ i spremna je za gume do širine 32c. Istaknut ću još kotače koji su cijeli od obruča do naba Giantova SLR-1 serija, a na njima su došle Giant Gavia AC1 tubeless 700×28 gume.

Pogonski dio i kočnice, radi se naravno o hidrauličnim kočnicama Shimanova Ultegra grupa o kojoj nema potrebe puno govoriti, svima je dobro poznata. Još jedna in-house tehnologija koju u ovom dijelu treba spomenuti je RideSense wireless transmiter koji je ugrađen u chainstay, te ima mogućnost slanja brzine i kadence svim ANT+ kompatibilnim uređajima.

Nakon sastavljanja bajka i odrađenih par vožnji svi skriveni strahovi su nestali. Naime bilo me strah da će bajk biti neudoban, što se promijenilo već prvim sjedanjem na njega jer bajk je preudoban i nikad ne dosadi, te nisam imao potrebu stajati ili silaziti s njega zbog neudobnosti. Volan je nešto širi od onog na koji sam navikao na svom cestovnjaku, ali i to me ugodno iznenadilo.

Ekipa iz Gianta je bajk super pripremila, tako da nije bilo potrebe za posebnim podešavanjima mjenjača, a standardno dobra Ultegra grupa posao odrađuje savršeno precizno, bez ikakvih kašnjenja ili preskakivanja lanca. Bajk uspone i spusteve odrađuje s lakoćom te uvijek surađuje.

Prilikom uspona zbog već prije spomenute udobnosti samo nižete okretaje pedala i čak vam je žao kad dođete do vrha, ali tamo obično dolazi slatki dio za većinu, to je spust koji ova formula odrađuje opet s lakoćom, tu se mora spomenuti krutost i direktnost, jer je upravljanje odlično.

Veliku ulogu opet nose kočnice koje su Ultegrina hidraulika i za vrijeme vožnji bile su nepogrešive. Na ravne dionice nema se potrebe posebno osvrtati, jer koliko snage imate toliko brzine ćete izvući van.

Koliko je težak ovaj bicikl? To je vrlo često i dobro pitanje. Ali, istina je, da zapravo nema pravog industrijskog standarda za definiranje težine bicikla te upravo zbog toga dolazi do raznih dezinformacija. Razlike postoje zbog različitih veličina okvira, materijala okvira, završne obrade i ostalih komponenti. Što je bicikl lakši to su ove razlike važnije. Najbolji i jedini ispravan način da saznate točnu težinu bicikla je da ga izvažete.

Sve u svemu to je to o Defy-ju od nas. Bajk mi se svidio i mislim da će svaki kupac s njim biti oduševljen bilo da ste rekreativac ili profesionalac. Jedina stvar koje se još nismo dotaknuli je cijena, ona nam je za ovaj model 30999.99 kuna.

Za rekreativca ili početnika možda malo paprena, ali svakako vrijedna za razmisliti i ispregovarati neki popust, a za one iskusnije koji znaju što bajk nudi, svakako opravdava, ali to ostavljamo vama za razmišljanje i odluku.

SPECIFIKACIJE:

Naziv:Defy Advanced Pro 1 2019
Brend:Giant
Okvir:Advanced-Grade Composite
Vilica:Advanced-Grade Composite, full-composite
OverDrive 2 steerer
Volan:Contact SLR D-Fuse
Lula volana:Contact SL Stealth
Cijev sjedala:Giant D-Fuse SL composite
Sjedalo:Contact SL (neutral)
Ručice mjenjača:Shimano Ultegra
Prednji mjenjač:Shimano Ultegra
Stražnji mjenjač:Shimano Ultegra
Ručice kočnica:Shimano Ultegra, hydraulic
Kočnice:Shimano Ultegra, hydraulic
Kazeta:Shimano Ultegra, 11×34
Lanac:KMC X11SL-1
Pogon:Shimano Ultegra, 34/50
Osovina pogona (BB)Shimano Press Fit
Obruči:Giant SLR-1 Disc WheelSystem
Nabe:Giant SLR-1 Disc WheelSystem, 12mm thru-axle,
Center Lock
Žbice:Giant SLR-1 Disc WheelSystem
Gume:Giant Gavia AC 1 tubeless, 700×28, folding
Dodaci:RideSense Bluetooth