Reign E+ 2 Pro je bicikl koji nam pokriva premium segment enduro vožnje i samom svojom pojavom elektrificira enduro staze. Opremljen istim motorom i 2.6“ gumama kao i Trance E+ koji smo imali nedavno na recenziji. Reign je nabildana verzija građena na istoj platformi. Dolazi sa suspenzijama s više hoda, 160 mm iza i 170 mm naprijed, te je u startu spreman za velike planine sa strmim, grubim i dugačkim spustevima.

Motor koji vam asistira prilikom bicikliranja na ovom biciklu je Yamaha motor SincDrivePro od 250 W koji razvija okretni moment do 80 Nm. Prilikom pedaliranja imate mogućnost asistencije do 360%.

Upravljački sustav bicikla nudi 5 modova rada, koje po želji možete sami prilagođavati svojim potrebama putem mobilne aplikacije. Imamo i Smart mod koji pomoću 6 ugrađenih senzora prati što se događa s biciklom, te sam prilagođava postotak asistencije i kad je to moguće štedi bateriju.

“Reign je nabildani bicikl spreman za velike planine sa strmim, grubim i dugačkim spustevima.”

Baterija je integrirana u ramu i ima 500 Wh. Uz bicikl dobivamo brzi punjač od 6A koji bateriju puni do 80% za 2:20 sata. Giant uz integriranu bateriju, nudi mogućnost dogradnje EnergyPak Plus-a, koji montiramo na ramu i time si povećavamo domet baterije.

Asistenciju uključujemo pomoću kontrolera koji je smješten na volanu. Sam kontroler je jako jednostavan, ima svega nekoliko gumba i LED osvijetljene. Nama osobno dovoljan, iako će nekim ljudima sigurno trebati vremena da se naviknu na njega.

Bicikl nam dolazi u izvedbi s 27.5“ kotačima i aluminijskom ramom od ALUXX SL aluminija. Kotače potpisuje sam Giant, tako nam oni dolaze sastavljeni od Giant AM 27.5+ obruča i Giant eTracker Boost naba. Gume su Maxxis Minion DHF EXO+ i High Roller II obje 2.6“. Sve skupa dolazi tubeless ready, samo trebamo uliti mlijeko i spremni smo za vožnju.

Suspenzije su nam očekivano FOX i to prednja FOX 36 Float Rhythm sa 170 mm hoda, a za zadnji trokut se brine FOX Float DPX2 Performance, te nam zadnji trokut ima 160 mm hoda.

Reign donosi elektrifikaciju u enduro svijet.

Kad pričamo o suspenzijama treba spomenuti i Giantov dropper, Contact Switch, koji dolazi na biciklu i za svaku veličinu rame dolazi prilagođena veličina da bi odgovarao svakom vozaču ovisno o njegovoj visini (S:100 mm,M:125 mm,L:150 mm,XL:170 mm).

Za pogonski dio nam se pobrinuo Sram-ov GX Eagle, 1×12 sistem, koji pokrećemo preko Praxis e-Cadet+ kurbli. Kočnice su Sram Guide RE te dolaze s 203 mm diskovima naprijed i iza, snage imaju dovoljno zbog čeljusti s 4 klipa.

Dizajn- 9.1 – Ispred sebe smo imali enduro bicikl koji je namijenjen gruboj vožnji, no unatoč tome prekrasan je zahvaljujući već standardno dobrom Giantovom izboru boja.

Udobnost- 9 – Iako agresivan i spreman za spusteve ne razočarava ni na usponu koji ide s lakoćom.

Vozne osobine- 8.8 – bicikli je u ovoj kombinaciji opreme koju smo imali izrazito podatan i spreman progutati strme spusteve, neravnine i korijenje, a s lakoćom uz dobrog vozača savladava skokove.

Uloženo/dobiveno- 8.8 – Bicikl nudi vrhunske komponente koje su odlično ukomponirane i opravdavaju cijenu, ali svejedno mislimo da ovdje ima još mjesta za napredak, ako se zadrži i ista cijena za krajnjeg kupca.

Težina- 8.1 – 24,5 kg u L veličini i s više hoda, ovo je i dalje lagan bicikl.