Kad je riječ o mladim hrvatskim reprezentativcima onda ćete sigurno čuti ime Lorenzo Marenzi. Na prvu kada čujete njegovo ime sigurno ga ne svrstavate u hrvatsku reprezentaciju, već možda u talijansku, no ovaj mladić dolazi nam iz Šibenika. Sretni smo da je jedan ovako talentirani mladić odlučio braniti hrvatske boje na biciklu. Upoznajmo Lorenza malo bolje u nastavku koji slijedi.

Lorenzo reci nam nešto ukratko o sebi.

Ja sam Lorenzo Marenzi, dolazim iz Šibenika. Imam 21 godinu, član sam Meridiana Kamen Team-a. 

Koliko dugo se baviš biciklizmom?

Cijeli život sam u sportu, a biciklizmom se bavim 8 godina.

Što ćeš prije odabrati cestu ili MTB?

I jedno i drugo mi je drago i uživam u tome, ali to su dva različita svijeta. Tako da ipak odabirem cestu jer je to „moje“ područje i disciplina u kojoj se natječem.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?

Radim u Iljadica Rapo bike shopu u Šibeniku, odmaram i družim se s prijateljima, a koliko je moguće uživam u prirodi i isprobavam nove sportove i aktivnosti u kojima ima bar malo doze adrenalina ☺

Radiš u bike shop-u tako da si zapravo cijelo vrijeme okružen bajkovima. Reci nam što sve radiš i koliko često uspiješ raditi uz treninge i utrke?

Dok sam u Šibeniku svaki dan radim u trgovini, između ili nakon treninga, a kad me utrke i pripreme odvedu van grada onda radim na web shopu. Od nedavno radim i kao Retül bike fitter.

“..odabran sam kao jedan od djelatnika koji će proći edukaciju i provoditi Retül bike fitting.” 

Kako si ušao u svijet bike fittinga?

S obzirom na to da sve više ima ljudi koji se počinju baviti biciklizmom, u dućanu smo odlučili napraviti korak dalje te osim prodaje i servisa, pružiti i uslugu fittinga našim klijentima kako bismo im omogućili da s pravilnom pozicijom na bicikli više uživaju u tom sportu.

S obzirom na to da sam profesionalno u svijetu biciklizma i da znam koliko to znači odabran sam kao jedan od djelatnika koji će proći edukaciju i provoditi Retül bike fitting. 

Član si Meridiana Kamena Team-a, reci nam kako je voziti za pro tim?

S obzirom na to da dosta vozača na prijelazu iz juniora u seniore odustanu od svog sna jer je situacija loša što se tiče seniorskih timova u Hrvatskoj, ja sam jako sretan što imam tim i priliku ostvariti svoje snove i velika mi je čast voziti Europe Tour utrke rame uz rame s vozačima koje sam do prije koju godinu gledao samo na televiziji.

Koliko često treniraš s ekipom iz kluba s obzirom na to da se nisi preselio u Rijeku, već si ostao u Šibeniku?

Praktički svaki biciklist većim dijelom trenira samostalno, pa tako i ja u Šibeniku. A pred utrke i tijekom priprema smo skupa.

Koliko treniraš dnevno? Gdje sve obavljaš treninge i koji tip treninga odrađuješ?

Svaki dan treniram na biciklu i to između 2 do 5 sati ovisno o fazi sezone. Tijekom treninga radim intervale koje mi zada trener.  Uz to još radim i trening u teretani 1-2 sata van sezone 5 dana u tjednu, a tijekom sezone do 3 dana ovisno o utrkama.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji? Kako se slažete?

Atmosfera je između vozača super. Nema nas puno tako da se znamo jako dobro i privatno se družimo. Uzajamno si pomažemo i pokušavamo što je moguće češće skupa trenirati. Bilo bi mi drago da imamo više utrka.

 Kakva je situacija sa sponzorima?

Sponzora uvijek ima i hvala svima, ali moram istaknuti Iljadica Rapo bike shop koji su uz mene od početka mojih biciklističkih dana.

Zahvaljujemo se Lorenzu za vrijeme koje je odvojio pored posla i svih obaveza. Želimo mu puno uspjeha u sezoni, nažalost ova sezona za sve bicikliste i nije tako sjajna s obzirom na situaciju koja je ispred nas. Vjerujemo da će Lorenzo ovo vrijeme iskoristiti za još bolju pripravnost za utrke koje će odvoziti ove sezone.