The Flying Scotsman

The Flying Scotsman je britanski dramski film iz 2006. godine. Film je utemeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči o škotskom biciklistu Graemu Obreeu, koji je 1993. iznenadio svijet biciklizma kad je kao nezaposleni amater iz Ayrshirea srušio svjetski rekord u vožnji na kronometar, na jedan sat. Bicikl s kojim je srušio rekord je njegov revolucionarni projekt – konstruiran od metalnog otpada i dijelova perilice za pranje rublja – da bi mu nakon toga oduzeli titulu.

Cijeli film The Flying Scotsman možete pogledati ovdje.

Stop at nothing: The Lance Armstrong story

Dokumentarni film otkriva kako je Lance Armstrong nasamario svijet. Lance Armstrong obogatio se prevarivši svoje fanove, sport i istinu. Bivši prijatelji čije je živote i karijere uništio napokon su ga raskrinkali.

Otkriva kako je Lance Armstrong nasamario svijet svojom pričom o čudesnom oporavku od raka kako bi postao sportska ikona i simbol nade za oboljele od raka.

Film otkriva kako je Armstrongovo varanje bilo u središtu velike urote – u kojoj su Lance i njegovi suradnici pokušali ukrasti jedan od najvećih sportskih događaja u povijesti. Prikazano je što se događa kada bliska skupina prijatelja dijeli tajnu i kako je ta tajna pokvarila njihovo prijateljstvo, uništila brakove, karijere i živote.

Cijeli film Stop at nothing možete pogledati ovdje.

The Program

Nakon velike borbe s rakom, Lance Armstrong vratio se svojoj biciklističkoj karijeri, odlučniji nego ikad da osvoji Tour de France. Uz pomoć svoje ekipe, on je smislio najsofisticiraniji doping program u povijesti sporta, uz pomoć kojeg su on i njegovi američki kolege dominirali u svijet biciklizma idućih 7 godina. Želeći otkriti istinu, Walsh je krenuo u veliku bitku, riskirajući svoju karijeru, ugled, te stavljajući Sunday Times pod veliko financijsko opterećenje. No, naposljetku, on je ipak uspio razotkriti jednu od najvećih prevara koju je svijet ikada vidio.

Cijeli film The Program možete pogledati ovdje.

Premium Rush

Izbjegavanje jurećih automobila, suludih taksista i osam milijuna nervoznih pješaka svakodnevni je posao za Wileeja, najboljeg među njujorškim hitrim i agresivnim dostavljačima na biciklu.

Samo posebna vrsta ljudi može voziti superlagane, jednobrzinske bicikle bez kočnica čiji su vozači jednako vješti biciklisti koliko i suicidalni luđaci koji riskiraju da postanu mrlje na pločniku svaki put kad se uključe u promet. No dečka koji je navikao izlagati svoj život opasnosti očekuje puno više kada rutinska dostava postane potjera na život i smrt ulicama Manhattana.

Cijeli film Premium Rush možete pogledati ovdje.

Blood Road

Blood Road prati putovanje ultra maratonske brdske biciklistice Rebecce Rusch i njezine vijetnamske partnerice Huyen Nguyen dok voze oko 1200 kilometara duž zloglasne staze Ho Chi Minh kroz guste džungle Vijetnama, Laosa i Kambodže.

Njihov cilj je doći do mjesta nesreće i počivališta Rebekinog oca, pilota američkog ratnog zrakoplovstva, oborenog prije 40 godina u Laosu. Tijekom ovog putovanja žene guraju svoje tijelo do krajnjih granica učeći više o povijesti ‘Krvnom putu’ po kojem pedaliraju i uče kako je rat u Vijetnamu usmjerio njihove živote u različitim smjerovima.

Cijeli film Blood Road možete pogledati ovdje.