Ništa nije više frustrirajuće nego kada dobijete nove dijelove koje želite montirati i dogodi se nezamislivo: odlučili ste se na stezanje vijaka po osjećaju s rukom, no dali ste malo previše snage i pretegnuli ste vijak. Sada, umjesto da krenete na vožnju, vi ste zatečeni pitajući što sad, koliko će vam sada trebati vremena da sve to sredite, koliko vremena treba da bi mogli krenuti ponovo na vožnju. Nekada je riječ o tjednima, ako čekate da sada vaš serviser riješi problem.

Kako biste bili sigurni da vam se to neće dogoditi, PRO je razvio moment ključ koji ne samo da izgleda dobro, već i svaki put obavlja posao baš onako kako treba. Ključ PRO obrtnog momenta precizan je alat kojim možete stegnuti matice i vijke baš onoliko koliko je za njih to i propisano.

PRO moment ključ obvezan je za radionicu svakog biciklista. Posebno za karbonske dijelove koji se nikada ne smiju instalirati bez pravog zakretnog momenta kako bi se izbjegla trajna oštećenja.

Ima teksturiranu ručku za lakše i udobno prianjanje uz ruku. Tanak dizajn koji ga čini jednostavnim i udobnim za upotrebu čak i na teško dostupnim mjestima. Elegantni crni završetak s plavim naglascima daje dodatni dodir stilu. Njegov dizajn savršeno odgovara ruci, a skala sa momentima se lako čita.

Ovaj će vam alat pomoći da provjerite je li sve montirano i sastavljeno uz odgovarajući okretni moment. Naravno, kalibriran je prema ASME B107.14-2004 standardu i ima toleranciju od +/- 4%. U kompletu s ključem uključen je certifikat o datumu ispitivanja i rezultatima na 2 Nm, 9 Nm i 15 Nm.
Ovo je savršeni alat za one koji traže visokokvalitetnu preciznost i sjajan izgled.

Važno: Prije prve uporabe potrebno je koristiti 5 – 10 puta najveći obrtni moment (12 – 15 Nm) kako bi se osiguralo potpuno podmazivanje unutarnjih dijelova ključa. Prije upotrebe svakako pročitajte upute za korištenje.

Tehnički podaci:

Primjena: precizni alat okretnog momenta
Veličina pogona: 1/4 “
Raspon: 2 – 15 Nm
Tolerancija: +/- 4%

Tehničke informacije:

Materijal: čelik (vanadij)
Duljina: 220 mm
Smjer rada: desno, lijevo
Težina: 278 g

Značajke:

  • alat namijenjen za sastavljanje bicikala
  • kad se postigne podešena vrijednost okretnog momenta osjeti se klik
  • teksturirana ručka za bolje prianjanje
  • elegantan dizajn
  • skala se lako čita
  • uključena potvrda s podacima za umjeravanje na 2, 9 i 15 Nm