S obzirom na to da čitate ovu tekstualnu recenziju sigurno ste kupovali bicikl ili razmišljate o tome da kupite neki malo bolji bajk, pa onda tako znate da kada kupite bicikl u trgovini dobijete bicikl bez pedala.
Znači da vam trebaju pedale kako biste imali bicikl koji ćete moći voziti, ne samo gurati.

Sad kad imate bicikl posvetite se pedalama. Pedale su vrlo bitan segment kada je riječ o biciklizmu.
Koje pedale odabrati? Zašto baš te pedale? Sve su to pitanja koja nam se protežu kroz glavu prije nego li se odlučimo za određeni model.

Pedale Shimano Deore XT PD-M8000

Kada biste nas pitali mi uvijek imamo nama top 5 pedala koje bismo odabrali ovisno o smjeru biciklizma koji vas interesira.
Što se tiče MTB biciklizma Shimano Deore XT PD-M8000 pedale nama su među prvih top pet koje bismo vam mi preporučili.

Shimano Deore XT su kvalitetne SPD pedale namijenjene za MTB biciklizam.

Po cjenovnom rangu bi se mogle svrstati među skuplje pedale, no one svojom kvalitetom opravdavaju cijenu.

Osiguravaju vam veći prijenos snage s pedale na cipelu u odnosu na ostale pedale. Imaju širu gaznu površinu, te niži profil što će vam pružiti stabilnosti tijekom vožnje.
Dizajnirane su na način kako biste ih što lakše očistili od blata koje se skupi tijekom vožnje. Njihov dizajn pruža vam kopčanje pedala s obje strane što je također njihova prednost.

Težina jednog para iznosi 343 grama što je super, u kompletu dobivate i set blokeja koje možete i naknadno kupiti. Cijena se vrti oko cifre od 600 kuna ovisno o trgovini u kojoj se odlučite na kupnju što i nije tako malo, no s obzirom na to da su ovo zaista pedale koje kvalitetom opravdavaju tu cijenu, često su odabrane od strane vozača koji su spremni odvojiti nešto više novaca za kvalitetnu opremu.

Ovdje se nema više što puno reći osim da se odlučite na ove pedale i isprobate ih, mi smo gotovo 100% sigurni da nećete požaliti, te da ćete biti i više nego zadovolji Shimano Deore XT pedalama.