Kada je riječ o SPD pedalama, često postavljeno pitanje je: „Koje pedale odabrati?“ ili „Koje karakteristike su bitne kod odabira pedala?“
Odgovori na ova pitanja bit će uvijek različiti. No ako se nas pita mi ćemo uvijek izdvojiti nekoliko modela koji su nama broj jedan u ovome području.

Shimano SPD-SL PD-R540 pedale jedne su od nama najboljih pedala koje nam pružaju najbolji omjer cijene i kvalitete.
Ove Shimano pedale imaju široku platformu koja nam pruža stabilnost stopala, no isto tako i jednostavan način kopčanja i otkopčavanja koje nastupa samo kada ih vi želite iskopčati. Uz stabilnost omogućava i maksimalni prijenos snage na pedalu.
Jednako su pouzdane kada je riječ o početniku ili pak iskusnom biciklistu.

Vrste Shimano blokeja

Dolaze sa SM-SH11 blokejima (žuti).
SPD pločice pružaju nam mogućnost podešavanja što nam omogućuje određivanje optimalnog položaja SPD-SL pločice kod ukopčavanja i iskopčavanja iz pedale. Omogućeno nam je podešavanje sile prihvata na način zatezanja i otpuštanja regulacijskog vijka.
Ako ne želite imati problema s iskopčavanje i ukopčavanjem onda se svakako posvetite podešavanju sile prihvata prije nego li krenete u avanturu.

Par pedala teži 330 grama što nam samo po sebi ukazuje na jedne veoma lagane pedale. Dostupne su u crnoj, bijeloj i srebrnoj boji.

Kada se sve ovo skupi na hrpu možemo zaključiti kako su ovo definitivno jedne od najkvalitetnijih, najkorištenijih i najboljih pedala današnjice.
Naravno da bi se sada opet dalo raspravljati o ukusima, o detaljima, o prednostima drugih pedala, no mi ćemo završiti s našim mišljenjem, a to je da su Shimano SPD-SL pedale među prvih 5 pedala koje mi preporučujemo za početnike, a isto tako i za one iskusne.
Omjer cijene i kvalitete je opravdan tako da, ako tražite pedale koje će zadovoljiti vaše potrebe odaberite ove pedale.